Animal Crossing

Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust in de streamchat tijdens de livestream op TwitchWordt ook lid van onze Discord Server om al je vragen te stellen, screenshots en leuke tips te delen. 

Animal Crossing: New Horizons - Info & Facts

  • Doel van het spel: Het draait om het opbouwen een gemeenschap op eiland, met bewoners en winkeltjes.
  • Leeftijd: Vanaf 6 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
  • Aantal spelers offline: 1 t/m 4 spelers (waarvan dan 1 de hoofdspeler is)
  • Aantal spelers online: 1 t/m 8 spelers
  • Genre: Avontuur
  • Console: Nintendo Switch
  • Taal: Nederlandstalig (ook andere talen waaronder Engels)
  • Releasedatum: 20-03-2020
  • Adviesprijs: Animal Crossing basis game € 59,99
  • Uitbreiding: DLC Happy Home Paradise € 24,99
  • Consoles: Alleen beschikbaar voor de Nintendo Switch.
  • Waar te koop: In diverse winkels kopen als Game Card (spelcatridge) of in de Nintendo eShop als download.
Smartphone: De game Animal Crossing Pocket Camp is te downloaden voor Andriod en iOS. Daarnaast is het een tip om ook de Nintendo App te downloaden, hierop kan je ook toegang krijgen tot je Nook Phone. 

Nintendo 3DS: Er zijn versies te krijgen voor de 3DS.

18 handige beginner tips

1. Real Time

    Om te beginnen is het goed om te weten dat dit spel real time is. Dat houdt in dat de tijd in het spel dus precies zo verloopt als in het echte leven. Als jij om 14.00u je spel opent, is het in Animal Crossing dus ook zo laat. Het spel verloopt dus van dag tot dag en wanneer het avond is, zal het op jouw eiland ook donker zijn. Besef dus dat hierdoor ook het spel niet super snel gespeeld kan worden. Je kunt je per dag prima uren vermaken met deze game, maar als de bouw van een huis een dag duurt, duurt het toch echt een dag.

2. Noordelijk of zuidelijk halfrond

Je bepaalt zelf bij de start van het spel of je graag op een warm eiland speelt, of op een koud eiland. Het spel past zich daardoor in seizoenen aan en je volgt ook daadwerkelijk de seizoenen van het noordelijk of zuidelijk halfrond. Kies je voor noordelijk halfrond, zul je met name in de sneeuw gaan spelen.

Op je eiland heb je ook één soort fruit. Dat is jouw standaard (inheems) fruit. Op andere eilanden vind je nog allerlei andere fruitsoorten die je later ook op jouw eiland kunt gaan planten. Een nieuwe fruitboom planten doe je door een gat in de grond te graven, het fruit erin te stoppen en wachten maar!

3. Gereedschap maken

Een belangrijke stap in het spel is om gereedschap te maken. Dit kun je niet zomaar, je hebt hier namelijk doe-het-zelf-plannen voor nodig. Deze krijg je door het spel heen en de belangrijkste krijg je in je eerste Animal Crossing dagen. Denk hierbij aan een hengel, een netje om insecten te vangen en een bijl. Wanneer je een doe-het-zelf-plan krijgt om gereedschap te maken, open je dit plan en sla je hem automatisch op je telefoon op. Vervolgens ga je naar de werkbank bij Mr. Nook, waar je het gereedschap met de juiste grondstoffen kunt maken.

De doe-het-zelf-plannen krijg je trouwens op allerlei verschillende manieren. Bijvoorbeeld als beloning van Mr. Nook of andere figuren, door flessenpost.

4. Breekbaar gereedschap

In het begin kun je alleen breekbaar gereedschap maken. Dit gereedschap gaat na een onbekend aantal keren kapot, om vervolgens weer opnieuw te maken. Gelukkig is dit gereedschap helemaal niet duur en kun je gemakkelijk de grondstoffen vinden die je er voor nodig hebt.

Even later in het spel kun je ook steviger gereedschap maken, dat niet zo snel breekt. Het recept hiervoor kun je op dag 2 kopen. Het maken van deze gereedschappen kost iets meer grondstoffen, maar het is wel erg fijn dat je dan niet zo snel je gereedschap weer opnieuw hoeft te maken.

5. Een geval apart: de bijl

Er zijn drie verschillende soorten bijlen. De eerste twee zijn prima te gebruiken, maar de sterkste bijl moet je even mee oppassen. Met deze bijl hak je namelijk in een handomdraai bomen neer. Een beetje jammer als je dat niet van plan was! Gebruik deze bijl dus alleen als je daadwerkelijk een boom wil kappen of een stuk steen weg wil hebben. Als je een boom in de weg hebt staan, maar niet persé wil kappen, kun je ook gebruik maken van de schop, waarmee je de boom kunt verplaatsen. Later hierover meer!

Wanneer je een boom om kap, blijft er een stuk boomstronk in de grond staan. Deze kun je laten staan, aangezien deze insecten aantrekt. Handig, aangezien je die weer graag wil vangen!

6. Verplaats bomen

Zoals hierboven al te lezen was, kun je bomen verplaatsen met de schop. Handig als je wat plek wil maken voor het plaatsen van huizen bijvoorbeeld. Om een boom uit de grond te kunnen graven, heb je wat kracht nodig. Hiervoor hoef je alleen een stuk fruit te eten. Nu kun je met je schop een boom uit de grond wippen. Iedere keer dat je een boom uitgraaft, heb je één stuk fruit nodig. Voor het planten van de bomen hoef je geen fruit te eten.

7. De stenen op je eiland

Het is verstandig om de stenen op je eiland niet kapot te maken! Gebruik dus niet je sterkste bijl hier. Uit deze stenen krijg je namelijk dagelijks ijzerklompjes, klei en steen (en soms goudklompjes). Deze grondstoffen heb je hard nodig. Je krijgt deze grondstoffen door met je schop of bijl op de steen te slaan. Meestal kun je zo'n 6 tot 8 keer op een steen slaan tot er niets meer uitkomt. Dus kortom: koester je stenen. Dagelijks krijg je er 1 nieuwe steen op je eiland bij. Dus ook als je geen stenen helemaal kapot maakt of juist al je stenen helemaal kapot maakt.

8. Geld verdienen (Klingels)

Klingels (of Bells in het Engels) is het geld waarmee in Animal Crossing betaald wordt. Gelukkig is het verdienen van Klingels niet heel lastig en er zijn allerlei manieren voor om dit te doen. Zo kun je grondstoffen, beestjes, fruit, vissen, bloemen, meubels en nog veel meer verkopen. Let wel op, want het is niet handig om allerlei grondstoffen direct te verkopen. Deze heb je nog hard genoeg nodig.

Later in het spel kun je ook Klingels verdienen door speciale bezoekers die dingen komen kopen op jouw eiland. Zij komen bijvoorbeeld voor speciale soorten vissen of insecten. Probeer dus na een paar dagen spelen niet direct alles te verkopen aan Tommy en Timmy, maar bewaar wat spullen in de opslag van je huis tot deze speciale bezoekers komen.

Ook kun je Klingels verdienen door een soort ruilhandel met knollen (turnips). Op zondagochtend tussen 10 uur en 12 uur komt Mabel knollen verkopen op je eiland. Deze kun je vervolgens de komende zeven dagen weer verkopen in jouw eilandwinkel (Nook's Hoek). Elke dag geven Timmy en Tommy (de beertjes van de winkel) daar een ander bedrag voor. Het is voor jou dus wachten op een prijs die je aanstaat. Vervolgens verkoop je je bollen. Let wel op: na 7 dagen gaan je knollen rotten en zijn ze niets meer waard. Je moet ze dus binnen 7 dagen verkopen.

Je Animal Crossing knollen bewaren kan binnen in je huis of buiten. In je opslag van je huis kunnen ze niet helaas.

9. Betaal je eerste lening af

Voor jouw tent, die je op je eerste dag gebouwd hebt, heb je een lening lopen bij Mr. Nook. Deze lening wil je zo snel mogelijk afbetalen, zodat je een echt huis kunt gaan bouwen op je eiland. De eerste lening is maar een kleine lening van 5000 Nook Miles, die je binnen twee dagen al kunt afbetalen als je genoeg speelt en verkoopt. Zodra je je 5000 Nook Miles hebt afbetaald, kies dan direct voor een nieuwe lening. Hiermee wordt je huis gebouwd, dat de volgende dag klaar is. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om spullen in je opslag van je huis te bewaren (erg handig!).

10.  Museum bouwen

Wat je ook zo snel mogelijk in het spel wil doen, is de bouw van het museum starten. Hiervoor moet je, nadat je je vishengel en insectennet gekregen hebt, vijf verschillende insecten of vissen bij Tom Nook brengen. Waarschijnlijk vind je deze niet alleen op jouw eiland, dus probeer hier een keer voor naar een ander eiland te reizen met een Nook-Miles-Bon (waarover later meer). 


Deze opdracht krijg je niet heel duidelijk van Tom Nook, maar zodra je je eerste vis of insect gevangen hebt en je naar Tom Nook gaat, staat er een optie om een nieuw wezen aan te leveren bij Tom Nook. Zodra je er vijf hebt gebracht, start de bouw van het museum. 

Zodra het museum klaar is, kun je hier al je nieuwe insecten, vissen en fossielen heen brengen. Sinds april 2020 kun je ook kunstwerken aan het museum schenken. Het museum ziet er super leuk uit aan de binnenkant en al jouw vondsten komen hier dus ook in.

11. Nook Miles 

In Animal Crossing New Horizons ga je sparen voor Nook Miles. Hier kun je allerlei leuke dingen mee kopen, maar het belangrijkste zijn de Nook-Miles-bonnen. Hiermee kun je naar andere eilanden vliegen en zo dus nieuwe spullen ontdekken en meenemen.

Nook Miles kun je verdienen door allerlei handelingen in het spel. Denk aan een x aantal vissen vangen, fruitbomen planten en nog veel meer. Naast alle missies waar je stempels/stickers voor kunt verdienen heb je ook dagelijkse uitdagingen waarmee je Miles kunt verdienen. De missies en dagelijkse uitdagingen vind je op je Nook telefoon.

12.  Meer in je opslag

Met je Nook Miles is het belangrijk om eerst te gaan sparen voor een opslag-upgrade. Hiermee kun je meer in jouw opslag bewaren, wat heel handig is als je een ander eiland gaat bezoeken. Je normale opslag van twee rijtjes zit namelijk al erg snel vol. Koop dus zo snel mogelijk deze uitbreiding op het Nook-Miles-Apparaat. Je koopt de uitbreiding voor 5000 Nook Miles en daarmee krijg je er een rijtje bij. Na ongeveer een week spelen kun je opnieuw een uitbreiding van je opslag kopen (hiervoor moet je eerst een aantal zaken unlocken, volg gewoon het spel en het komt vanzelf), waarmee je 4 rijtjes in je opslag krijgt.

13. Gereedschapsring 

Ook deze uitbreiding die je met Nook Miles koopt is zeer handig. Hiermee kun je namelijk veel gemakkelijker tijdens het spelen switchen van gereedschap. Hij kost maar 800 Nook Miles.

14. Wespen 

In het begin van het spel heb je maar een lastig probleem, zo af en toe: wespen. Terwijl jij lekker aan bomen aan het schudden bent voor takjes, of aan het hakken bent voor hout, kan het zomaar gebeuren dat er een wespennest uit de boom valt. Wegrennen heeft geen zin: ze steken je hoe dan ook. Gelukkig is er in de winkel een medicijn te koop dat je kunt innemen. Het is dus handig om dit medicijn bij je te dragen, zodat je het direct in kunt nemen wanneer je overvallen wordt. Overigens is er geen paniek als je twee keer gestoken wordt..je wordt dan wakker in je huisje, verder ben je niets kwijt ofzo. En de eerste keer dat het gebeurd krijg je er nog miles voor ook.

Later in het spel zullen er ook andere dieren bij komen die jou kunnen pijnigen, zoals een schorpioen en een tarantula.

15. Lening voor groter huis 

Zodra je je tweede lening van 98.000 Klingels hebt afbetaald, kun je direct weer overgaan tot de volgende grote lening. Door dit steeds te doen, wordt je huis steeds groter en mooier. En ook belangrijk om te weten: je huis wordt om de zoveel tijd beoordeeld! Maak het dus zo mooi mogelijk.

Zodra je je kelder gebouwd hebt, kun je je huis niet meer uitbreiden.

16. Volg het tempo van het spel

Waar je wellicht echt even aan moet wennen, is dat je je aan het tempo van het spel moet houden. Sommige dingen duren lang (meestal een dag) en dat kan soms best even balen zijn, als je door wil. Maar dat is nu eenmaal niet deze game. Je kunt 1001 dingen doen op je eiland, maar wachten hoort daar ook bij.

Verder is het erg fijn dat je door het spel heen eigenlijk alles leert. Tijdens het spelen leer je steeds weer bij. Deze ingebouwde tutorial werkt erg fijn. Je leert een goede stabiele basis. En met tips uit dit artikel en wellicht andere tips die je online vindt, kun je het spel naar een nog hoger level tillen.

17. Minpuntjes

Er zijn natuurlijk in iedere game ook minpunten te benoemen. Nu moet ik zeggen dat ik geen grote minpunten in dit spel heb, dus dat is mooi! Maar wel een paar kleine minpuntjes:

  • De teksten van sommige bewoners zijn steeds hetzelfde. Zo krijg je keer op keer hetzelfde praatje als je iets gaat inleveren in het museum. Het is jammer dat hier niet wat meer afwisseling in zit.
  • De teksten in de tekstballonnen kun je niet direct doorklikken. Zeker bij de steeds herhalende eilandbewoners is dat een beetje jammer. Je kunt ze wel sneller laten verschijnen door de B toets in te drukken, maar dan nog zou het fijner zijn als je dit direct door kunt klikken.
  • Sommige laadschermen duren wat lang, met name als je online met andere eilandbewoners speelt. Het inladen van een nieuwe bezoeker zorgt ervoor dat iedereen moet wachten (ongeveer 30-40 seconden, wat best lang is als je zit te spelen). Als je dus 8 bewoners achter elkaar op bezoek krijgt, krijgen alle 8 de spelers 8 keer een laadscherm te zien. Ook als iemand vertrekt, moet je weer wachten.

18. Handige en leuke weetjes

  • Er vliegen regelmatig cadeautjes in de lucht. Deze kun je met je katapult uit de lucht schieten en er zit altijd iets leuks in, zoals nieuwe meubels. Let wel op dat je je cadeautje niet kapot schiet boven het water..dan ben je hem kwijt.
  • Er komt ook regelmatig flessenpost aangespoeld aan het strand. Ook hier zitten altijd leuke verrassingen in, meestal een doe-het-zelf-plan.
  • Als je een gat in de grond graaft, kun je dit met Y weer dichtmaken met je voet. (kan ook gewoon met de schep, maar dat is onhandiger)
  • Ook feestdagen worden gevierd in Animal Crossing. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal Paas-event waarbij je onder andere paaseitjes kunt zoeken.
  • Palmbomen kunnen alleen op het strand goed groeien en kokosnoten krijgen.
  • Er kunnen zomaar andere eilandbewoners aanspoelen of aan komen wandelen, dus kijk regelmatig even op je eiland rond.
  • In je Nook telefoon zit een encyclopedie. Daarin kun je zien welke soorten dieren je al gevangen hebt. Als je erop gaat staan, zie je door het uil-logootje of je dit dier ook al bij het museum gebracht hebt.
  • In deze zelfde encyclopedie zie je trouwens ook wanneer je welk insect en welke vis tegen kunt komen, want bijna ieder beestje komt voor in specifieke maanden. Het kan dus zomaar zijn dat je een bepaalde vlinder maar 1 maand in het hele jaar tegen kunt komen.
  • In het museum kun je vervolgens al jouw gevonden dieren terugvinden. Het museum is erg groot en ziet er erg mooi uit!
  • Je kunt in Animal Crossing New Horizons niet zien wat voor boom een reeds geplante boom is (fruit of loofboom). Enige manier om dit te zien, is door de boom uit de grond te scheppen. In je opslag zie je vervolgens wat voor boom het is.
  • Als je items koopt uit de Nook winkel, dan komen die een dag later in je brievenbus. Even rustig afwachten dus!
  • 's Avonds kun je zomaar een spookje tegenkomen. Hij heeft je een opdracht. Als je die haalt, krijg je een cadeau.
  • Je kunt Animal Crossing New Horizons zo veel of zo weinig spelen als je wil: je loopt niets mis als je een half uurtje per dag speelt. Maar je kunt er ook gemakkelijk uren per dag mee bezig zijn. Altijd goed dus!
  • Als je loopt en B inhoudt, rent je bewoner. Let wel op, want door te rennen jaag je vissen weg! Ook als je door bloemetjes heen rent, zullen de blaadjes eraf vallen.
  • Animal Crossing New Horizons heeft een erg goede Nederlandse vertaling. Heel fijn, want zo hoef je je kinderen niet alles uit te leggen. Soms zitten er wel rare woordjes in die iets te letterlijk vertaald zijn, zoals "mijn waarde", wat natuurlijk in het Engels "My dear" is.
  • Het hele jaar door worden er door Nintendo gratis updates uitgebracht. Zo zullen er het jaar door diverse speciale evenementen worden georganiseerd waar je gratis aan kunt deelnemen.
  • Wist je dat er zelfs een speciale Nintendo Switch Lite Animals Crossing uitvoering is? Een must have voor iedere fan!

Bezoek andere eilanden

1. Lokale eilanden

Met de Nook-Miles-bonnen kun je andere eilanden bezoeken. Dit kan zo vaak als je wil. Het eiland dat je gaat bezoeken is random: je kunt niet kiezen. Het liefste wil je natuurlijk op een eiland komen waar je nieuwe bloemen, fruit en diersoorten kunt ontdekken. Maar in de meeste gevallen kom je op eilanden terecht waar je bijvoorbeeld één soort nieuwe bloemen kunt ontdekken en wellicht ook nog een of twee nieuwe insecten of vissen. Als je geluk hebt, kom je op een eiland met andere soorten fruit of een bamboe-eiland.

Tijdens je eerste drie lokale eiland-bezoeken is het belangrijk om de bewoners van dit eiland aan te spreken. De eerste keer dat je met ze praat is het niet zo interessant, maar als je ze daarna nog eens aanspreekt, zul je zien dat je de mogelijkheid krijgt om de bewoner uit te nodigen om te verhuizen naar jouw eiland. Doe dit dan ook zeker, want over een paar dagen zullen deze bewoners daadwerkelijk jouw kant op komen verhuizen! 

Gezellig!

2. Verre eilanden (vrienden)

Hiervoor heb je een Nintendo Switch online abonnement nodig, onderaan staan de tarieven of ga naar www.nintendo.nl/Nintendo-Switch-Online voor meer info. 

Hiermee kun je online met andere spelers spelen. Denk aan vrienden of familie die ook dit spel spelen, maar ook 'onbekenden' die je online via bijvoorbeeld een forum kunt opzoeken. 

In onze Discord Server hebben we een het #⁠🪪︱switch-id kanaal waar je nieuwe vrienden kan toevoegen en je eigen code kan achterlaten, om zo meer bezoekers op je eilang te laten komen of de eilanden van de andere te bezoeken. 

Het klinkt allemaal ingewikkeld, maar dat is het niet hoor.

3. Vrienden bezoeken

Als je je online Switch abonnement hebt, kun je nog niet zomaar een random eiland online bezoeken. Er zijn twee manieren waarop je online een eiland kunt bezoeken: óf via je vriendenlijst, óf via een Dodo-code.

Als je nog niemand in je Animal Crossing vriendenlijst hebt, kun je nog geen eiland van een vriend bezoeken. Dus je moet nu óf op zoek naar vrienden, óf naar een Dodo-code. Vrienden krijg je in Animal Crossing als je iemand toevoegt aan je Nintendo Switch vriendenlijst door middel van een Switch Friendcode. Dit doe je dus niet in het spel zelf, maar op je Switch.

Als je een vriend/kennis/familielid/online vriend hebt die Animal Crossing speelt, kun je hem of haar toevoegen met de friendcode. Maar hij of zij staat nu nog niet in Animal Crossing, ook al heeft hij of zij jouw vriendenverzoek al geaccepteerd. Om iemand in je Animal Crossing vriendenlijst te krijgen, moet er eerst een eilandbezoek plaatsvinden. Dit kun je doen door middel van de Dodo-code.

Een Dodo-code kun je krijgen door op jouw eiland naar de luchthaven te lopen en daar de Dodo aan te spreken. Geef vervolgens aan dat jij bezoekers wil van een ver eiland. Kies nu voor de Dodo-code. Vervolgens ontvang je van de dodo de code. Geef deze code aan je vriend. Diegene moet vervolgens op zijn eiland ook naar de luchthaven, aangeven dat hij op reis wil naar een ver eiland en vervolgens met een Dodo-code. Hij/zij voegt jouw Dodo-code in et voilà, je vriend komt eraan! Vanaf nu staat je vriend wél in je vriendenlijst van Animal Crossing.

4. Eiland open zetten zonder DoDo-code

Heb je nu niemand die je als vriend kunt toevoegen, maar zou je het wel leuk vinden om bezoekers te ontvangen, dan kun je je eiland openzetten voor iedereen. Met of zonder code. Het zou dan kunnen dat er iemand op bezoek komt, maar je hebt dan geen idee wie. Het gevaar is dat die persoon bijvoorbeeld allerlei spullen van je eiland gaat halen, zoals je bloemen plukken.

5. Op bezoek bij iemand anders via DoDo-code 

Je kunt op bezoek bij iemand die niet in jouw vriendenlijst staat (of daar wel in staat, maakt niet uit) door middel van de Dodo-code. Ga naar de Dodo op je luchthaven en voer de Dodo-code in. Het enige probleem is dat het zou kunnen dat je niet op bezoek kunt komen. Dat kan ten eerste komen doordat er al iemand onderweg is. Ten tweede doordat de eigenaar van het eiland waar je op bezoek wil zijn telefoon open heeft staan (hij krijgt dan een melding om die te sluiten) of ten derde: doordat het eiland vol is met bezoekers. Je krijgt dan een radiostoring te zien.

Let op: gedraag je!

Andere spelers die hun eiland voor jou openstellen, gaan er vanuit dat jij je als bezoeker netjes gedraagt. Dat wil zeggen dat je niet zonder te vragen zomaar bloemen gaat plukken of 'zooi' achterlaat. Het enige wat je altijd mag doen is vissen vangen en insecten vangen: deze zijn er namelijk onbeperkt.

Zo haal je een score naar 3 sterren

1. Hoe verhoog je de sterren score in je eilandbeoordeling?

Eilandbeoordelingen helpen je om jouw perfecte eiland te maken in Animal Crossing: New Horizons. Bij elke eilandbeoordeling krijg je een sterrenscore, die je een hint geeft over hoe populair je eiland is bij bezoekers.

Wanneer je voor het eerst eilandbeoordelingen vrijspeelt, zal het je doel zijn om een eilandbeoordeling van drie sterren te krijgen voor je eiland. Als je dit haalt, speel je een hoop nieuwe dingen vrij, waaronder terraforming.

Begin dus maar al dat onkruid te wieden en verzamel zoveel mogelijk doe-het-zelf plannen voor meubels waarmee je je eiland kan versieren. Het is tijd om van jouw eiland het mooiste in het hele land te maken.

2. Eilandbeoordeling en sterrenscore

Een eilandbeoordeling in Animal Crossing New Horizons is een kort rapport dat waaronder Isabelle je geeft dat je een indruk geeft van hoe bezoekers zich voelen over je eiland. Elke eilandbeoordeling eindigt met een sterren score voor je eiland. Eén ster is de laagste score en het maximum is vijf sterren. 

Als onderdeel van je eilandbeoordeling geeft Isabelle je ook wat advies over hoe je je score kunt verbeteren. Dit kan meer dorpsbewoners uitnodigen op je eiland zijn, maar bijvoorbeeld ook meer omheiningen plaatsen. Volg haar advies tot op de letter volgen zal ervoor zorgen dat je meer sterren krijgt, en als je goed oplet zal je uiteindelijk vijf sterren krijgen in je eilandbeoordelingen. 

Je eilandbeoordeling en bijhorende sterren score hangt af van hoeveel je hebt van de volgende zaken:

  • Bruggen
  • Omheiningen
  • Bloemen
  • Meubels die buitenshuis geplaatst zijn
  • Hellingen
  • Bomen
  • Dorpsbewoners die op je eiland wonen
  • Onkruid
Behalve onkruid, dat je regelmatig moet wieden, zijn alle zaken in bovenstaande lijstje dingen waar je er zoveel mogelijk van moet hebben. Het is dus goed om je eiland netjes en gezellig te houden, en dus geen vuilnis of knollen op de grond te laten rondslingeren.

3. Hoe een elandbeoordeling krijgen?

Als je een eilandbeoordeling wil, moet je eerst de servicebalie upgraden van een tent tot een gemeentehuis. 

Zodra je dat gedaan hebt, zal Isabelle op je eiland arriveren en een hoop nieuwe zaken introduceren in je gloednieuwe gemeentehuis. 

Eén daarvan is de eilandbeoordeling, die je kan kiezen door de optie 'Eilandbeoordeling' te kiezen als je met haar praat. Zij vertelt je vervolgens je sterrenscore en geeft je advies over hoe deze te verbeteren.

4. Voordelen van een hoge sterre score

Er zijn drie grote voordelen die je haalt uit het verhogen van je sterren score in Animal Crossing New Horizons. Twee ervan krijg je als je drie sterren haalt en de derde krijg je als je vijf sterren haalt in de eilandbeoordeling. 

Bij het behalen van drie sterren, krijg je de Eilandontwerper-app waarmee je kan terraformen en je eiland kan heraanleggen met paden, rivieren en bergen. K.K. Slider, de wereldberoemde hond en gitarist komt vanaf dan ook wekelijks op bezoek. 

Na het behalen van een score van vijf sterren, krijg je een doe-het-zelfplan voor de gouden gieter , waarmee je de gouden roos kan kweken, een exclusieve bloem.

5. Hoe kan je een score van 3 sterren behalen?

Na het upgraden van de servicebalie en het bouwen van de kampeerplaats, is je volgende doel ongetwijfeld om terraforming te unlocken door een score van drie sterren te halen. Je doet dit door Isabelle's advies dat ze geeft tijdens de eilandbeoordelingen te volgen. Als je moeite hebt met het behalen van een eilandbeoordeling van drie sterren, dan is hier misschien wat hulp. Dit is nodig die score te halen:

  • 8 dorpsbewoners
  • 27 meubels buiten (dubbele exemplaren niet meegerekend)
  • 50 stukken omheining
  • 2 bruggen
  • 2 hellingen
  • Een variatie aan fruitbomen en bloemen van verschillende soorten en van verschillende eilanden
  • Volledig onkruidvrij en er geen vuilnis.
  • Geen items zoals gereedschappen of knollen op de grond.

Het kan zijn dat dit voor jou verschilt afhankelijk van hoe je Animal Crossing New Horizons aan het spelen bent, maar als je echt niet weet wat te doen, dan kan bovenstaand lijstje misschien een oplossing bieden en je richting geven.

Veel geluk met het verhogen van je eilandbeoordeling!

Veel gestelde vragen

1. Moet je de bomen water geven?

Nee, dat is niet nodig. Zodra je een boom plant, groeit hij vanzelf. Na drie dagen is je boom volgroeid.

2. Mijn boom groeit niet. Hoe kan dat?

Als je fruit te dicht bij een gebouw, rivier of een andere boom plant, zullen ze niet gaan groeien en blijft het een klein boompje. Gelukkig kun je je boompjes altijd herplanten, mocht je per ongeluk toch iets op de verkeerde plek hebben geplant.

3. Hoeveel ruimte hebben bomen nodig?

Als je een hele rij of groep bomen als zaadje of fruit plant, dan moet er steeds 1 lege plek tussen zitten. Máár…als je zaadjes of fruit plant naast volgroeide bomen, met 1 plek er tussen, dan gaat het niet goed. De boom zal dan niet groeien.

4. Moet je bloemen water geven?

Ja, je moet ze elke dag een keertje water geven. Als je dat niet doet, zullen de bloemen op een gegeven moment bruin worden. Wanneer je ze dan nog geen water geeft, zullen je bloemen een dag later uitbloeien en doodgaan. Je kunt ook geluk hebben: als het regent hoef je die dag de bloemen geen water meer te geven. Aan de schittering op de bloem kun je zien of hij al water gehad heeft.

4. Hoe krijg je andere kleren bloemen?

Je kunt ook andere bloemen maken dan dat er in de winkel te koop zijn of die je op je eiland kunt vinden.

5. Hoe moet je Nooks Hoek upgraden?

  • Er moet voor minsten 200.000 klingels aan transacties (kopen en/of verkopen) gedaan zijn, verkoop en aankoop gecombineerd.
  • Nooks Hoek moet minstens 30 dagen open zijn.

Zoals je ziet is Nooks Hoek upgraden vooral een kwestie van wachten. Het doel van 200.000 klingels in transactie hebben, is namelijk zeer snel volbracht

Nintendo Online lidmaatschappen (Prijzen van 09-03-2024)

Individueel Lidmaatschap

1 account

Online 12 maanden

€ 19,99

Online 3 maanden

€ 7,99

Online 1 maand

€ 3,99

Online+Uitbreidingpakket 12 maanden

€ 39,99

Familielidmaatschap 

Max. 8 accounts

Online

€ 34,99

Online+Uitbreidingspakket

€ 69,99